Πλατεία Σκόζα
Προπολεμικά αλλά και μετά η Σκόζα παρέμεινε το κέντρο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του χωριού. Μάλιστα τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο στα παλιά κτίρια γύρω από τη πλατεία εγκαταστάθηκαν πολλοί επαγγελματίες, όπως έμποροι, ραφτάδες, τσαγγαράδες, τηλεφωνείο κ.λ.π.
Πάνω από τη εκκλησία ήταν και το επιβλητικό πέτρινο κτίριο του δημοτικού σχολείου με πάνω απο 150 μαθητές.
Στην Σκόζα βρισκόταν και το σπίτι παιδιού. Ιδρύθηκε από της Βασίλισσα κάπου το 1955. Εκεί υπήρχε μια βάση για τη σημαία που έγραφε τη χρονολογία. Είχε κούνιες, κουνέλια, περιστέρια, φυτώρια, μέχρι και υπόγειο μικρό θερμοκήπιο και μια αρκετά περιποιημένη αυλή με πορτοκαλιές και άλλα δέντρα, αρκετά λουλούδια που ποτιζόταν με αυλάκια. Διέθετε Βιβλιοθήκη, αίθουσα για νήπια και κάθε Σάββατο σεμινάρια για αγροτόπαιδα. Κάθε Πάσχα όταν δεν είχε ποδόσφαιρο με άλλο χωριό (γιατί είχε ματς όλες τις μέρες) κατέβαιναν στο γήπεδο η ομάδα Σπίτι παιδιού με τους πιο μεγάλους του Αγροτικού Συλλόγου ,που είχε τα γραφεία του δίπλα στο κοινοτικό Κατάστημα.
Κανείς δεν μπορεί να ορίσει με ακρίβεια την ηλικία του υπεραιωνόβιου πλάτανου, οι ντόπιοι πάντως λένε ότι φυτεύθηκε τον καιρό που χτίστηκε η εκκλησία. Στην σκιά του πλάτανου γίνεται κάθε χρόνο στις 7 Ιουλίου το πανηγύρι της Αγίας Κυριακής, με παραδοσιακό γλέντι και ζωντανή ορχήστρα στην πλατεία.
Το όνομα Σκόζα προέρχεται πιθανώς απο το αλβανικό Shkoza που σημαίνει το δέντρο γαύρος ή γράβος.