Γυμνάσιο

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Γυμνάσιο Γαρδικίου.
Image

Ιστορία

Μέχρι το 1977 η εκπαίδευση στην περιοχή του Γαρδικίου ήταν μόνο Πρωτοβάθμια. Η σημαντική αύξηση του πληθυσμού οδήγησε στην επιτακτική ανάγκη ίδρυσης ενός σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή.
Το Γυμνάσιο Γαρδικίου λειτούργησε για πρώτη φορά το 1978. Στεγαζόταν στο παλιό κτήριο του Δημοτικού Σχολείου στην θέση Σκόζα και είχε δύναμη 70 μαθητές.
Το 1988 μεταφέρθηκε και συστεγάστηκε στο νέο σχολικό κέντρο (στο σημερινό Δημοτικό Σχολείο). Στο κτήριο αυτό παρέμεινε έως και το Νοέμβριο του 2000. Η δύναμή του αυξήθηκε σε 105 μαθητές.
Το 1999-2000 οικοδομήθηκε το νέο κτήριο του Γυμνασίου Γαρδικίου, προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων δραχμών και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Νομαρχιακού προγράμματος ΣΑΝΑ/2. Κτίστηκε σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων.
Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του νέου Γυμνασίου Γαρδικίου βρίσκονται στο κέντρο του χωριού δίπλα απο το πρώην Δημαρχείο. Σ' αυτό φοιτούν μαθητές από την ευρύτερη περιοχή του Αχέροντα και από την Κοινότητα Σουλίου.

Υποδομή

Το Γυμνάσιο διαθέτει, μεταξύ άλλων, εργαστήριο πληροφορικής, θεατρική σκηνή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και βιβλιοθήκη. Διαθέτει ακόμα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.

Επικοινωνία

2666041243

mail@gym-gardik.thesp.sch.gr

gymnasio
gymnasio
gymnasio
gymnasio
gymnasio
gymnasio